Mizivě trocha poezie♥

Co je to za člověka?

3. 10. 2009 15:50
Rubrika: Nezařazené | Štítky: akce:navsteva-papeze

 

25. 9. 2009 přijel do České republiky Svatý Otec. „No a co? To zas bude výdajů! Bomba! To si zase počtu…“ a dalších různorodých reakcí. O tom, kde byl, co řekl, že po něm lezl pavouk, víme už od médií hodně! Já bych Vám chtěla přiblížit, jak na mě toto setkání s ním a s mládeží ve Staré Boleslavi zapůsobilo a proč bylo tak vyjímečné.

V neděli večer začínal předprogram pro mládež. Jelo se mnou mnoho kamarádů s odlišnými názory na život, víru a samotného papeže. To ovšem vůbec nevadilo, právě naopak! Celou noc jsme tzv. bděli, tancovali, přemýšleli, zpívali, povídali si a pili horký čaj. Pohlcovala nás nepopsatelná atmosféra. Všichni jako bychom se už dobře znali a byli tu pro krásnou společnou věc.:) Působilo zde nadšení, radost a to čemu se říká láska. Každý tu našel něco, co mu chybělo. Po mrazivé noci jsme se vydali před hlavní podium a zvědavost i očekávání nás sžíralo.

A pak přijel…Obyčejný, starý, unavený muž, který svým úsměvem připomínal snad roztomilého králíka, ale přece…přece ho davy lidí tak vítaly, chtěly ho vidět zblízka. Proč?

Přitahuje. Je v něm jiskra. Staří ho mají rádi, mladí ho milují. Srdce objímající všechny: mladé, staré, choré, ubohé, pronásledované. Avšak jeho mysl není ani ve vysokém stáří unavená. Ve svém nitru je stále mladý, plný nadšení, plný krásných slov a činnů, po nichž touží každý člověk.

A to nám zde toho slunečného dne, na svatého Václava, díky němuž zůstáváme o den déle doma, předal. Odjížděli jsem fyzicky totálně vyčerpaní, ale uvnitř se nám chtělo lítat.:)

 

Zobrazeno 800×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz